Segons els firmants d’aquestes conclusions, cal:
- Apostar per la convivència: trencant tòpics, denunciant els casos de racisme i creant espais de relació entre joves de diferents orígens.
- Facilitar els processos de creació de la identitat, vetllant perquè siguin el menys traumàtics possibles per causa del fet migratori. Aquest punt requereix mesures institucionals i socials.
- Limitar els efectes del racisme institucional i l’apartheid jurídic existents.
- Reconèixer tant aviat com sigui possible els joves d’origen immigrat com a ciutadans de ple dret. Per aconseguir-ho hem de fomentar la participació, però no ens podem quedar aquí sinó que cal fer efectiva la igualtat de drets per a aquests joves com abans millor.
Entre els signants d’aquest document de conclusions de la trobada-debat es troben les associacions Associació d’Estudiants Progressistes, Acció Escolta, Casals de Joves de Catalunya, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Moviment Laic i Progressista, Servei Civil Internacional i SOS Racisme – Catalunya.
Els principis actius d’aquest Laboratori Antiracista són: l’anàlisi i la denúncia de les manifestacions de racisme i xenofòbia; el posicionament, individual i col·lectiu, dels joves en front d’aquestes; el foment del pensament crític per tal de generar propostes per combatre-les mitjançant la difusió del valor de l’antiracisme; i l’enfortiment de la xarxa antiracista.
Más información en
www.interculturalitat.cat