Titular noticias

Mescladís a Barberà del Vallès: Mangem be, bo i sa


A BARBERÀ MENGEM BÉ, BO, SA I SENSE MALBARATAR. CUINA DE RECURSOS 2013

Es tracta d'una activitat grupal socio-educativa impulsada per la Secció de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, adreçada a persones beneficiàries del Programa d’Alimentació Suficient de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS). Amb la finalitat de donar valor i posar en pràctica estratègies i coneixements tradicionals de la cuina d’aprofitament alimentari, s’han programat diferents sessions on s’han elaborat diverses receptes de cuina entre totes les persones participants, mentre es treballaven habilitats comunicatives i el treball en equip.
Aquestes sessions han permès capacitar al grup per transmetre aquests coneixements a altres persones en tallers posteriors adreçats a la població general. D’aquesta manera es crea un efecte cascada en la divulgació i promoció d’una alimentació saludable i d’aprofitament, en definitiva, d’una alimentació responsable.

Les receptes i altres informacions relacionades amb l’alimentació responsable del taller són publicades en un blog per afavorir la participació de tothom.

AMB AQUEST PROJECTE HEM ACONSEGUIT:
  • Empoderar a les persones participants respecte a l’autoconeixement de les seves habilitats i la seva capacitat per poder-les transmetre a altres.
  • Crear un espai grupal que faciliti les relacions cooperatives entre persones.
  • Recuperar coneixements tradicionals d’aporfitament alimentari.
  • Aprofundir i ampliar coneixements sobre aspectes nutricionals.

DES DE MARÇ HEM PORTAT A TERME DIFERENTS ACTIVITATS:

Taller de cuina Hem portat a terme 4 sessions formatives amb metodologia participativa i interactiva, amb el suport d’una professora especialitzada de la Fundació Mescladis-Iniciativa d'Economia Solidària. En cada taller hem cuinat diversos plats de temporada, relacionats entre ells per algun ingredient que serveix per diferents preparacions. Les receptes han seguit criteris d’aprofitament màxim, reciclatge i equilibri nutricional.

Al finalitzar la sessió hem repartit els plats cuinats entre les persones participants, per compartir-ho amb la seva família a casa.

En totes les sessions hem ofert servei de ludoteca pels fills i filles de les persones participants.

Sessió pràctica sobre comunicació
En aquesta sessió, hem treballat els aspectes de comunicació i transmissió de coneixements: hem treballat de forma grupal les habilitats comunicatives necessàries per parlar en públic i transmetre coneixements a través de role-playing.

Taller de cuina entre les mateixes persones participants
Hem programat dues sessions, en les quals les persones participants han aportat receptes pròpies d’aprofitament, per cuinar-les i presentar-les al grup, per tal d’entrenar-se com a possibles dinamitzadores per a posteriors tallers.

Creació d’un blog
Hem creat un blog (alimentacióresponsable) per recollir la informació relacionada amb aquesta activitat i facilitar la participació. Mostra de cuina amb degustació Dinamitzada per algunes persones participants del grup, en el vestíbul del Mercat Municipal Onze de Setembre, el dimarts 28 de maig (Dia Europeu de la Nutrició) a les 19 h.

Per a aquesta mostra hem comptat amb la col·laboració del Mercat Municipal Onze de Setembre, que ens han cedit l’espai i equipament i ens han facilitat els aliments necessaris per elaborar les receptes.

Fotos: http://www.bdv.es/bdv/apartats/index.php?apartat=7577
Comentarios
Your email will not be disclosed anywhere
Últimas noticias